Cheesecake met fruit

Heey,

Deze cheesecake is een favorietje. Ik ben geen fan van alle soorten cheesecake. Hele vette cheesecakes met heel veel roomkaas is niet mijn ding. Ik vind romig lekker, maar het hoeft niet zo zwaar te zijn. Daarom deze cheesecake, die ik deels maak met ricotta. De structuur is iets anders dan die je gewend bent, maar ik vind het heerlijk. Romig, maar toch wat lichter. Het ziet er ook nog eens prachtig uit met al het fruit erop. Bijna te mooi om op te eten;).

Ingredienten voor een grote taart:

– 250 g ricotta

– 200 g roomkaas

– 3 eieren

– 2 el rodebessensap

– 150 g suiker

– 1 tl citroensap

– 5 á 6 plakken cake

– 80 g poedersuiker

– fruit, zoals kiwi, banaan, aardbei, bosbessen, mango, peer etc…

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Mix de eieren met de ricotta, 150 g suiker, het rodebessensap en de roomkaas.

Snijd 5 plakken cake. Verdeel deze over een taartbodem.

Giet het ricotta mengsel op de plakken cake in de taartvorm en zet 30 minuten in de oven.

Snijd al het fruit in plakjes, voor op je taart.

Maak het glazuur. Meng de poedersuiker met het citroensap en vul aan met water tot het de gewenste dikte heeft.

Laat de taart een beetje afkoelen. Verdeel dan het glazuur over de taart, en verdeel hier het fruit over.

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. naomipater schreef:

    Ziet er heel erg lekker uit! 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s