Tortellini met geroosterde pompoen, zalm en spinazie

Heey,

Sorry dat ik nu nog een pompoenreceptje deel… ik vind het gewoon moeilijk om afscheid te nemen van mijn grote oranje vriend. Geroosterde pompoen uit de oven is namelijk vrijwel mijn favoriete eten. In conbinatie met heerlijke tortellini, romige ricotta, malse zalm en verse spinazie is het een heerlijk maaltje. Dit is echt heerlijk, echt mijn type eten, ik zou dit zo elke dag kunnen eten! Er zitten lekker veel groenten in, daar hou ik wel van. Maak ‘m snel, voordat de pompoen uit de schappen verdijnt…

Ingredienten voor 4 personen:

– 250 g verse tortellini of ravioli (ik had met basilicum en ricotta

– 450 g spinazie

– 250 g ricotta

– 1 pompoen

– olijfolie

– 50 g pijnboompitten

– 1 zalmfilet

– 2 uien

– verse kruiden zoals tijm en rozemarijn

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de pompoen in blokjes, verdeel over een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Leg er eventueel ook wat takjes rozemarijn en/of tijm bij. Zet 30 minuten in de oven.

Zet een pan ruim water op het vuur.

Snipper de uien. Snijd de zalm in blokjes.

Bak de ui. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe. Als alle spinazie geslonken is, voeg je de ricotta zalm toe. Voeg ook de ricotta toe, en wat peper en zout. Leg de deksel op de pan en laat even pruttelen.

Kook ondertussen de tortellini gaar.

Roer de stukjes pompoen met het spinazie mengsel en de tortellini in een kom. Garneer met pijnboompitjes.

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. joorloveswriting schreef:

    Klinkt erg lekker!! En simpel! 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s