Preitaart met mais en geitenkaas

Heey,

Preitaart is iets wat ik mijn hele leven al eet. Hartige taarten zijn toppers bij ons in de familie, iedereen vind ze lekker. Maar dan wel op de manier zoals wij ze altijd maken. Broccoli en preitaart staan bij ons regelmatig op het menu. Niet altijd precies hetzelfde, soms met witte vis of camembert. Deze taart at ik in de vega week, dus er zit geen vis of vlees in. De geitenkaas is echt heel lekker erin. En dragon met prei is een gouden combinatie. Voel je vrij om andere dingen toe te voegen, zoals geroosterde paprika, cashewnoten of tomaat. Wat jij lekker vindt!

Ingredienten voor 3/4 personen:

– 3 preien

– 1 pakje filodeeg

– 1 blikje mais

– 150 g geraspte oude geitenkaas

– 3 eieren

– scheut melk

– 1 tl dragon

– olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de preien in ringen. Was de gesneden prei in een kom, en laat uitlekken in een vergiet.

Roerbak de prei in een koekenpan. Voeg de dragon en peper en zout toe. Roer de mais erdoor.

Klop de eieren los met een scheut melk. Roer de geitenkaas erdoorheen.

Vet een klein bakblik in. Verdeel de helft van de filodeeg erin. Doe het preimengsel in erbij. Giet het eimengsel over de taart. Verdeel de overige vellen filodeeg over de bovenkant, en bestrijk elk velletje met olijfolie.

Zet 45 minuten in de oven.

Advertenties

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s