Snelle polenta-amandel brioche

Heey,

Het is bijna Pasen! De lente, de paaseitjes, de zon… echt een leuke en frisse tijd vind ik het. Vandaag deel ik een paasrecept, van een soort broodcake. Ik noem het daarom maar brioche, hoewel het helemaal niet hoeft te rijzen. Het heeft een beetje een griesmeelpap smaak. Maar dan in een cake. En met polenta, dat maakt de structuur wat grover. Maak dit recept voor Pasen, en serveer het met roomboter of jam. 

Ingredienten voor 1 brood:

– 60 g roomboter (kamertemperatuur)

– 50 g basterdsuiker

– 100 g polenta

– 100 ml melk

– 2 tl bakpoeder

– 3 eieren

– 100 g bloem

– 1 tl amandel extract

– 70 g griesmeel

– 50 g havermout

– een hand rozijnen

– een hand gemengde noten

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Mix de roomboter met de suiker. Voeg dan de eieren, de polenta, de griesmeel, het amandelextract, het bloem, de havermout en het bakpoeder toe en mix dit.

Roer de noten en rozijnen erdoor.

Schep het beslag in een ingevette cakevorm, en zet ongeveer 60 minuten in de oven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s