Gezonde wittebonenbrownie

 Heey,

Peulvruchten zijn superfood. En dan niet dat rare dure superfood zoals tarwegras of hennepzaad, nee van peulvruchten kan je met alle zekerheid zeggen dat het een superfood is. En dan vind ik het zo leuk om ermee te experimenteren, ik stopte ze bijvoorbeeld nu in een brownie. Wordt ie lekker smeuig van. Ik vertelde mijn ouders niet wat erin zat, maar liet ze het gewoon proeven. Mijn moeder houdt normaal niet zo van brownies, maar deze vond ze fantastisch!

Ingredienten voor 1 brownie:

– 1 blik witte bonen (uitlekgewicht 250 g)

– 150 g ontpitte dadels

– 3 eieren

– 2 el honing

– 40 g havermout

– 3 el cacao

– 1 tl bakpoeder

– 1 tl vanille extract

– 2 el olie

– 1 flinke hand studentenhaver

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat het blik witte bonen uitlekken en spoel ze om. 

Doe de witte bonen en ontpitte dadels in de staafmixer en mix tot een glad geheel. Mix de havermout, het vanille extract, bakpoeder, olie, honing, cacao, dadel-bonen mengsel en 3 eidooiers (het eiwit is gesplitst in een andere kom). Mix tot alles door elkaar is.

Mix de 3 eiwitten in een schone kom tot ze stijf zijn geklopt. Roer ook de studentenhaver erdoorheen.

Schep de eiwitten luchtig door het beslag.

Zet de brownie 25/30 minuten in de oven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s