Havermoutwraps 

Hee,

Ooit al eens zelf wraps gemaakt? Daar denk je waarschijnlijk niet zo snel zelf aan. Wraps uit de supermarkt zijn lekker hoor, maar vaak zitten er een hoop E-nummers in en toegevoegd suiker en vet. Nu ik in de suikervrije week zit, let ik veel meer op etiketten van producten. Zo had ik zondag zin in wraps, merkte ik dat suikervrije wraps nog moeilijk vindbaar waren. Dus besloot ik ze zelf te maken. Ik had het al een keer eerder gemaakt, maar dan volgens een recept van de pagina 39 challenge. Nu heb ik mijn eigen volkoren variant bedacht met havermout, lekker voedzaam en met een volle smaak.

Voor 6 wraps:

– 150 g havermout

– 100 g volkorenmeel

– 150 ml water

– 1 tl zout

– 1 tl bakpoeder

– 6 tl olijfolie om te bakken

– 1 el extra vierge olijfolie

Maal de havermout in de staafmixer tot een fijn meel.

Roer het havermoutmeel, het volkorenmeel en zout door elkaar. Voeg het water en de 1 el extra vierge olijfolie toe. Kneed met je handen tot een bol deeg. Laat 30 minuten rusten.

Rol het deeg zo dun mogelijk uit, en snijd er rondjes uit met een straal van ongeveer 7 cm.

Bak de rondjes in een koekenpan om en om, in elk 1 tl olijfolie.

Ik heb wat recepten waarmee je deze heerlijke wraps kan gebruiken:

Pulled chicken wraps

Tuna melt wrap lasagne

Mexicaanse wraptaart (mijn allereerste recept woehoe!!)
Ook lekker om ze te vullen met:

– Gegrilde groenten, feta en pijnboompitten.

– Hummus, walnoten en tomaat

– Chili con carne en gerapste kaas

Liefs Veerle

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s