Ananas-kokos taart

Heey!

Ik kwam thuis van een schooldag, ik had tot het zesde uur en had trek in iets lekkers maar er was niks meer wat ik zelf had gebakken. De dag erna had ik geen toets, dus bij mij komt het er dan meestal uit dat ik wat ga bakken. Gewoon kijken wat er nog is, want ik heb dan ook geen zin om naar de supermarkt te gaan. Er lagen nog 4 schijven ananas en beetje kokosmelk. Daar wilde ik dus wel iets mee. Ik kocht laatst ook eens polenta, dat wilde ik wel graag proberen, maar ik ben er nog wel wat voorzichtig mee omdat er eerder nog nooit mee gewerkt heb. Vandaar dat ik hier maar 50 g instop. De structuur van de bodem is vrij vezelig, wat ik juist heel lekker vind. De smaak van de kokos zit er ook in, maar overheerst totaal niet. En ik raadt je aan om echt niet meer dan 100 gram suiker in de bodem te doen, want er gaat nog een zoete siroop overheen. 

Ingredienten voor 1 taart: 

– 150 g volkorenmeel

– 50 g polenta

– 100 g basterdsuiker

– 1 tl bakpoeder

– 150 ml kokosmelk

– snuf zout

– 1 ei

– 100 g kristalsuiker

– 100 ml water

– 4 schijven ananas

– 30 g kokosrasp

– 50 g abrikozenjam

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng een ei, de kokosmelk, de polenta, het volkorenmeel, het zout, het bakpoeder en de basterdsuiker in een kom. Vet een kleine/middelgrote taartvorm in en verdeel het beslag over de bodem. Zet 20-25 minuten in de oven.

Nu ga je de ananas konfijten. Doe 100 ml water in een diepe koekenpan, met de abrikozenjam en kristalsuiker. Leg de schijven ananas erin. Laat 5-8 minuten inkoken.

Leg de schijven ananas op de gebakken bodem. Verdeel de siroop erover op een rekje, en laat het uitlekken want de siroop lekt er langs.

Maak af met wat kokosrasp erover.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: