Oosterse visroerbak met groenten in zoetzure saus en noedels

Heey,

Ik hou echt heel erg van Oosterse gerechten. Niet gek dat wij, Nederlanders ook zoveel aanbod hebben aan Oosterse producten: denk aan kroepoek, atjar tjampoer, laos, oestersaus, sojasaus… in bijna elke fatsoenlijke supermarkt hebben ze wel een schap waar je dit kunt vinden. Dit recept is voor een lekker gevulde visroerbak, met garnalen, kabeljauw en zalm, maar ook met lekker veel groenten. De zoetzure saus is echt zo gepiept. In het recept geef ik aan dat je noedels erbij kan eten, en dat zal ik je zeker aanraden hoewel rijst hier ook niet verkeerd bij zal smaken. Ik gebruikte de zilvervliesrijstnoedels van Fair Trade, die zijn lekker voedzaam en gezond, hebben een volle smaak en het is ook nog eens Fair Trade. Bam, 3 in 1! Je kan trouwens ook gewone witte rijstnoedels van Fair Trade kopen. Ook lekker. Dit Oosterse maaltje is heel geschikt om door de weeks te maken, want je bent zo klaar.

Ingredienten voor 4 personen:

  • 1 pak zilvervliesrijstnoedels
  • 250 g wokgarnalen
  • 200 g kabeljauwfilet
  • 200 g zalmfilet
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 el ketchup
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 2 el ketjap
  • 1 el mangochutney
  • 1 el (rijst)azijn
  • 2 el sesamolie
  • 1/2 tl sambal
  • 1 klein blikje ananasstukjes
  • 2 cm gember
  • 1 zak Oosterse roerbakgroenten (400/500 g)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el sesamzaad
  • 1,5 el maizena
  • 1 el gembersiroop

 

Snijd de zalm en kabeljauw in blokjes. Doe de maizena samen met wat zout in een bakje en roer de garnalen, zalm en kabeljauw erdoorheen zodat de maizena overal verdeeld is. Je kan er nog een beetje meer maizena erbij doen als het te weinig is.

Zet een pan ruim water op.

Bak de vis in ruime olie in een koekenpan.

Neem een wokpan. Doe het blikje tomatenpuree, de ketchup, de basterdsuiker, de ketjap, de sesamolie, de sambal, de mangochutney, de rijstazijn, de verse gember (fijngesneden), en het blikje ananasstukjes in de wokpan. Verwarm de wokpan. Roer alles door elkaar, totdat het begint te pruttelen. Voeg dan de gebakken vis toe en roer door. Voeg ook de sesamzaad toe.

Bak de groenten in een andere pan in sesamolie. Voeg hier de gembersiroop aan toe en twee geperste knoflookteentjes.

Kook de noedels volgens de verpakking gaar. Voor de zilvervliesrijstnoedels is dat 2 minuten.

Je kan de groenten bij de zoetzure vis doen, maar je kan ze ook apart laten. Die keus is aan jou, ik heb het erdoorheen gedaan maar als je de saus meer wilt proeven dan zal ik het apart laten.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s