Ovenschotel met geroosterde pompoen, geitenkaas en gekarameliseerde ui

Heey,

Zoals jullie misschien al wisten, is mijn lievelingseten geroosterde pompoen uit de oven. Het liefst met nog andere groenten erbij zoals pastinaak, wortel, en andere wintergroenten. Nou weet ik dat pompoen bijna uit het seizoen is, maar laten we genieten van de allerlaatste pompoenen. Dit zou je namelijk zo mijn lievelingseten kunnen noemen: ik hou ontzettend veel van alles wat hierin zit. Ik hou erg van geitenkaas, gekarameliseerde ui, pecannoten en geroosterde pompoen. En ook van filodeeg. Alles dus! Ik zal hem dus zeker maken. ❤

Ingredienten voor 4 personen:

– 1/2 pompoen

– 4 grote rode uien

– 50 g suiker

– 150 g zachte geitenkaas

– 4 vellen filodeeg

– 3 wortels

– extra vierge olijfolie

– een hand pecannoten

– een handje verse tijm

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de pompoen. Snijd door de helft, en gebruik een helft. Snijd de halve pompoen in blokjes. Was de wortels en snijd in plakjes.

Verdeel de pompoen en wortel over een bakplaat en doe er extra vierge olijfolie overheen. Zet 30 minuten in de oven.

Snijd de uien in ringen. Bak de uienringen in een pan, en voeg 50 g suiker toe. Karameliseer het een paar minuten.
Doe de geroosterde pompoen, wortel, gekarameliseerde ui, tijm (afgeritst) en pecannoten in een ovenschaal. Roer door elkaar. Verdeel de geitenkaas erover. Verdeel hier de filodeegvellen een beetje rommelig over. Bestrijk het filodeeg met olijfolie. 

Zet 20 minuten in de oven.

Lekker om te eten met volkorenrijst of bulgur.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s