De vega challenge

Heey,

Vandaag is het zondag. Tot donderdag hadden Elisa en ik een suikervrije week gehad, die we beëindigden met het bakken van een heerlijke cheesecake. We hebben de suikervrije challenge namelijk volgehouden! Vandaag zijn we begonnen met een nieuwe challenge, de vega challenge. Dat betekend dat we de hele week geen vis en vlees mogen eten. Best pittig, we moeten onze eiwitten dus uit eieren, noten, soyaproducten en peulvruchten halen. 

Mijn gevoel bij deze vega week is verschillend. Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen dierenvriend ben, dus ik vind het niet het grootste probleem hoe ze precies worden behandeld (al wil ik dat niet weten denk ik…), wat natuurlijk ook erg is, maar het grootste probleem vind ik dat er per 1-2 kg rundvlees 15000 L water wordt verspild. Dat vind ik toch wel zonde van het milieu… en te vaak rood vlees eten is ook niet zo goed voor je. Ik ben ook benieuwd hoe mijn lichaam erop reageert, als ik geen vis en vlees eet. 

Aan het eind van de week komt een dagboekje online van wat we gegeten hebben, met een heleboel foto’s natuurlijk. Gisteravond ben ik nog lekker uit eten gegaan bij een sushi restaurant, en daar lekker genoten van het vlees en vis wat op de kaart stond. Ik ben er helemaal klaar voor!

Liefs, Veerle

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: