Super luchtige bananenpancakes

Hee,

Ik hou echt van pannenkoeken. De Hollandse pannenkoek met appel, de Franse crepe met nutella, de luchtige Amerikaanse pancakes, lekker hartig met kaas, of met groenten.. je maakt mij er allemaal blij mee! Deze pancakes zijn zo fluffy! Echt heerlijk. Ik maak ze met banaan waardoor ze lekker zoet zijn. En de geheime tip waardoor ze zo luchtig zijn, is dat ik eerst het eiwit stijf klop en dat er op het laatst doorheen schep. Ze zijn ook nog eens super gezond, en glutenvrij. Je kan ze ook lactosevrij maken door de melk door plantaardige melk te vervangen. 

Ingredienten voor een flinke stapel pancakes:

– 3 bananen

– 3 eieren

– 1,5 tl bakpoeder

– 100 g boekweitmeel

– snuf zout

– 1/2 tl vanille extract

– 200 ml melk

Scheid de eidooier met het eiwit in twee schone bakken. Klop het eiwit met een mixer stijf.

Meng de eidooiers met 3 geprakte bananen, het boekweitmeel, de melk, het bakpoeder, de vanille extract en het zout. 

Schep het eiwit er luchtig doorheen.

Bak kleine pannenkoekjes in een koekenpan. Grotere pannenkoeken kunnen natuurlijk ook. 

Lekker om te eten met poedersuiker, plakjes banaan, stroop, pindakaas of appelstroop… alles mag!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s