Home made tzatziki

Heey,

Als je mij vraagt wat ik qua eten echt niet lekker vind, dan zeg ik abrupt: yoghurt. Of anders kwark. Alles wat lijkt op de zurige smaak en structuur van yoghurt lust ik niet. Ik sta er enorm voor open om nieuwe smaken uit te proberen, en het lijkt mij zo ontzettend chill om yoghurt lekker te vinden. Er loopt water bij me de mond als ik foto’s van een bakje yoghurt met fruit, noten, granola, etc voorbij zie komen… maar die yoghurt gaat er bij mij niet in. Totdat ik zelf deze tzatziki maakte. Ik vond het heerlijk! Lekker fris en romig. Een bakje pure yoghurt wordt gaat me nu alleen wat te snel, hahaha. Dat lust ik op dit moment nog niet, al neem ik soms een klein hapje van mijn moeders yoghurt met fruit. Ik hoop dat ik dat ook lekker ga vinden! Deze tzatziki is in elk geval heerlijk, en mijn tip is om hiervoor echt goeie olijfolie te gebruiken. Limoen zou je ook kunnen vervangen voor citroen. 

Ingredienten:

– 200 ml (Griekse) yoghurt

– 1 hand verse munt

– 1 klein handje verse koriander

– 1 teentje knoflook

– een halve limoen

– peper en zout 

– 80 ml extra vierge olijfolie

– 100 g komkommer

Was de komkommer, en rasp het stuk of snijd in fijne stukjes. Pers een teentje knoflook fijn. Hak de munt en koriander fijn. 

Meng alle ingredienten in een groot bakje. Leg er ter garnering een blaadje koriander op. 

Lekker om te eten met turks brood.

Advertenties

Een gedachte over “Home made tzatziki

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: