Zo verliep onze suikervrije week

Heey!

Zo, de suikervrije week zit er alweer op! Zoaa

Donderdag:

17.00 uur: handje noten

19.00 uur: roerbak van prei, tonijn en tomaat met speltcouscous

21.00 uur: nog een paar noten

Vrijdag

7:45 uur: bananenbrood met pindakaas en peer

11 uur: appel en broodje avocado met walnoten en peper en zout

13.00 uur: broodje avocado met walnoten en peper en zout

15.30 uur: stuk suikervrije appeltaart

16.30 uur: nootjes

20.00 uur: spinakopita’s , pizza met geitenkaas, peer en pecannoten, geroosterde pompoen en ui uit de oven, makreelsalade, gerookte zalm met avocadocreme en gegrilde aubergine. Als toetje 2 mandarijen.

Zaterdag

10.00 uur: roerei met champignons, feta, tomaat en gerookte zalm

13.00 uur: 1 broodje met oude geitenkaas en avocadocreme, 1 rijstwafel met gerookte zalm en 1 rijstwafel met avocado en tomaat

16.00 uur: nootjes

18.00 uur: tagliatelle met avocadopesto en een roerbak van courgette, tomaat, champignons en kipfilet. Als toetje een sinaasappel.

22.00 uur: zelfgebakken avocado cheesecake (gezoet met dadels)

Zondag

11.00 uur: 1 broodje ei en 1 broodje avocado pesto met geitenkaas

13.30 uur: broodje met avocadopesto en roerbak van gister, een cracker en twee rijstwafels met pindakaas

17.00 uur: avocado dadel taart

19.00 uur: haverwrap met gegrilde aubergine, halloumi, tzatziki en mango (recept hiervan komt binnenkort online!) . Als toetje een peer.

21.00 uur: nootjes

Maandag

7:45 uur: bananenpancakes met pindakaas

11:00 uur: 1 broodje met pindakaas en een appel

13.00 uur: nog een broodje pindakaas

16.00 uur: laatste stukje dadel avcado taart met een mandarijntje en wat noten

19.15 uur: roerbak met prei, champignons en bruine bonen, als toetje een sinaasappel.

21.00 uur: noten

Dinsdag

7:45 uur: bananenpancakes met pindakaas en peer

11.00 uur: een appel en een broodje met belegen kaas en koriander.

13.00 uur: broodje kaas met koriander

16.00 uur: nootjes

18.30 uur: pasta met champignons, pompoen en kaas. Toetje een peer.

Woensdag

7:45 uur: bananenpancakes met pindakaas en een mandarijn

11.00 uur: een appel en een broodje oude geitenkaas met alfalfa

13.00 uur: een broodje geitenkaas alfalfa.

16:00 uur: nootjes en stukjes appel

19.00 uur: broccolitaart met camenbert en bacon. Als toetje een peer.

21.00 uur: nootjes

Donderdag: 

7:45: bananenpancakes met pindakaas en peer

11.00 uur: een appel en een broodje mozzarella, tomaat en koriander

13.00 uur: nog een broodje mozzarella, tomaat en koriander

16.00 uur….. de challenge is afgelopen!

16 uur is dan eindelijk de challenge afgelopen. Dat betekend suikerfeest voor Elisa en mij😊 we maken een heeele lekkere cheesecake, met salted karamel, gekarameliseerde appel en een kruimellaag. Daar gaan we enorm van genieten! 

Wat vonden we van de challenge?

Het ging ons eigenlijk heel gemakkelijk af, deze suikervrije week. Dat komt waarschijnlijk ook omdat we normaal ook niet veel suiker eten. Het grootste verschil was dat je meer op etiketten let, op de kleine hoeveelheden suiker die producten kunnen bevatten zonder dat je het doorhebt. Dressings in salades bijvoorbeeld, normaal doen we daar wat honing bij, maar nu moest ik het ongezoet houden. En zoals je in mijn eet schema van deze week al gezien hebt, zie je dat ik veel noten heb gegeten. Dat is dan gewoon mijn snack van die middag. We halen elke zaterdag een halve kilo gebrande Elite haver, daar kunnen we dan de hele week mee doen. Zo lekker!

Zoals jullie weten bak ik ook vaak. Ik wilde wel graag iets zoets bakken, maar wat waren de mogelijkheden? Zonder suiker en honing is het al lastiger… ik heb heel veel met dadels gemaakt deze week, omdat we wel gedroogd fruit en fruit mochten. Dadels hebben een hoge zoetkracht, en bevatten niet zo veel water. Zonder dat je het doorhebt eet je dan ook veel vezels, want dadels smaken heel zoet en je proeft de structuur van vezels niet. Ik ben dus veel met dadels gaan experimemteren, zoals dadels gepureerd en in baksels verwerkt. Zelfs dressings maakte ik soms met dadels erin. 

Ook avocado heb ik heel veel gegeten deze week. Ik heb gewoon bijna alleen maar hartig gegeten. Ik verwerkte avocado in een taart, en ik at hem vaak op brood. Of in de salade. Heerlijk!

Hier de foto’s van elisa, wat zij gegeten heeft deze week (ze heeft niet van alles foto’s gemaakt)

En mijn foto’s:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s