Spinakopita’s (spinazie filodeegflapjes)

Heey,

Ik heb de betekenis van het woord er maar even achtergezet. Ik dacht namelijk dat er weinig mensen het woord ‘spinakopita) begrijpen. Ik eerst ook niet, maar toen ik eens een Grieks kookboek doorbladerde en deze hapjes tegenkwam wist ik zeker dat ik ze heel snel wilde maken. Ik voegde er extra veel knoflook aan toe, en gebruik ruim olijfolie. Ze zijn zo simpel te maken, maar zo ontzettend lekker! Gegarandeerd succes. Mijn tip is wel om de echte feta te gebruiken, en niet zo’n vergelijkbare witte saladekaas. 

Ingredienten voor 6 hapjes:

– 100 g feta

– 300 g spinazie

– 1 rode ui

– 2 teentjes knoflook

– 6 vellen filodeeg

– extra vierge olijfolie

Verwarm de oven op 200 graden.

Snipper een rode ui. Pers een teentje knoflook fijn. 

Roerbak de ui, knoflook en spinazie in een koekenpan. 

Verkruimel de feta erdoorheen, en maal er peper en zout over.

Ontdooi 6 vellen filodeeg. Vet ze in met extra vierge olijfolie. 

Verdeel het spinaziemengsel over de 6 deegblaadjes. Vouw ze dicht, en doe er nog wat olijfolie over.

Zet 15-20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. naomipater schreef:

    Oeeh super lekker! Dit ga ik zeker opslaan en zelf een keertje maken lijkt mij heerlijk! 😀

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s