Speculaastiramisu

Hee,

Tiramisu en speculaas. Wauw. Een geweldige combi, dat kan ik je zeggen. Zo lekker, die zachte bodem van speculaas en koffie, en dan een heerlijk romig mengsel met een frisse touch van citroen. En om het af te maken met wat geroosterd amandelschaafsel erover. Ik deed ze in mini weckpotjes, dat ziet er zo leuk uit! En je hebt geen gedoe dat je lelijke, scheve stukken hoeft uit te delen. Ik maakte hem dit keer zonder alcohol, maar als je hem een speciale touch wil geven kan ik je aanraden een scheutje amaretto bij de koffie te doen.

Ingredienten voor 6 personen:

– 450 g mascarpone

– 2 eieren

– 120 g suiker

– ongeveer een half pak speculaasjes

– 3 flinke koppen koffie

– 50 g amandelschaafsel

– 1 tl gerapste citroenschil

– evt een scheutje amaretto

Scheid de eieren. Mix de 2 eiwitten stijf. Voeg 60 gram suiker toe en mix een laar minuten. 

Mix in een andere bak de eigelen met de overige 60 gram suiker, de geraspte citroenschil en de mascarpone tot een glad mengsel. Spatel de geklopte eiwitten er luchtig doorheen. 

Zet de koffie. Giet de koffie in een brede schaal. Doe er evt een scheut amaretto bij. Leg de speculaasjes een voor een in de koffie, een paar seconden en haal ze dan eruit en leg ze in de schaal waar de tiramisu in gaat. Zorg dat de hele bodem is bedekt met koffie speculaasjes, en verdeel dan de helft van het mascarpone mengsel erdoorheen. Verdeel een nieuwe laag koffie speculaasjes erover, tot de koffie op gaat. Verdeel het laatste deel mascarpone mengsel erover.

Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan bruin. Verdeel het over de tiramisu.

Laat 3 uur opstijven.

Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s