Regenboogsalade met spinazie en geroosterde zoete aardappel

Heey!

Vandaag weer een heel lekker en gezond receptje voor jullie. Namelijk deze prachtige regenboogsalade! Ik maakte al eerder een kleurrijke salade met pompoen en rode kool. Dat was een succes, dus besloot ik nog een keer zo’n gezellige salade te maken maar dan met wat andere dingen erin. Heerlijk!

Ingredienten voor 4 personen:

– 3 zoete aardappelen

– 250 g rode kool

– 2 flinke handen spinazie

– 1 avocado

– 1 banaan

– 2 uien

– 2 el suiker

– een hand walnoten

– 2 grote tomaten

– een halve citroen + wat schijfjes om te garneren

– 4 el walnootolie

– 2 el honing

– 1 tl paprikapoeder

– olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de zoete aardappelen in blokjes. Snijd de banaan in plakjes. Verdeel de banaan en zoete aardappel op een bakplaat zodat niets op elkaar ligt. Verdeel paprikapoeder over de zoete aardappel en doe wat scheutjes olijfolie over alles. Zet 30-35 minuten in de oven.

Kook de rode kool 3 minuten ongeveer. Snijd de ui in ringen, en karameliseer ze in een pan met 2 el suiker.

Snijd de tomaten en avocado in plakjes. 

Verdeel alle ingredienten van de salade, dus: de spinazie, zoete aardappel, tomaat, rode kool, walnoten, avocado, gebakken banaan en partjes citroen in een brede kom, zodat alle kleuren mooi naast elkaar liggen. 

Maak de dressing door het sap van een halve citroen met de walnootolie en honing te mengen. Verdeel over de salade en doe er nog wat peper en zout bij.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s