Romige limoen taart met avocado

Heey,

Deze taart moet je echt maken, of je nou suikervrij eet of niet. Hij is namelijk wel vrij van gerrafineerde suikers, en is enkel gezoet met dadels en een beetje honing. Meer zoetmakers heb je niet nodig voor dit heerlijke taartje. Hij is superromig door de ricotta en avocado, waarvan je de smaken niet meer terug vindt omdat de zoetheid overheerst, maar de creamy structuur is geweldig. En hij ziet er ook nog eens heel mooi uit als je hem garneert met schijfjes limoen en kokos. Of iets anders wat jij lekker vindt!

Ingredienten:

Voor de bodem:

– 70 g walnoten

– 50 g havermout

– snuf zout

– 50 g volkorenmeel

– 1 ei

– 3 el honing

– 2 el olie

Voor de vulling:

– 150 g ricotta

– een halve avocado

– 150 g dadels

– 1/2 tl vanille extract

– 1/2 limoen

Voor de garnering:

– een handje gemengde noten

– kokosrasp

– schijfjes limoen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maal de walnoten in de staafmixer fijn. Meng de gemalen walnoten met de havermout, het volkorenmeel, het zout, de olie en het ei door elkaar.

Vet een kleine taartvorm in (of een grote, maar dan zal ik het volledige recept verdubbelen). Verdeel het volkorendeeg in de vorm, met de rand. Zet ongeveer 20 minuten in de oven.

Doe een halve avocado, de ricotta, het sap van een halve limoen, de dadels en het vanille extract in de staafmixer, en mix tot het een romig geheel is.

Laat de bodem afkoelen. Als het afgekoeld is kan je het avocado mengsel erin verdelen.

Garneer met schijfjes limoen, walnoten, kokosrasp, wat je wil… bewaar hem wel in de koelkast.

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. lifeofemily schreef:

    Ziet er super lekker uit!

    Liked by 1 persoon

  2. zonderzooi schreef:

    Wauw ziet er heeeerlijk uit!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s