Kip met geitenkaas, spinazie en zongedroogde tomaat

Hee,

Dit recept is echt een toppertje. Voor mij in ieder geval. Dit is namelijk echt mijn type eten, ik hou enorm van geitenkaas en de combinatie met spinazie en zongedroogde tomaat. En die kip, wauw wat is die mals! Echt een aanrader dus.

Ingredienten voor 4 personen:

– een halve citroen

– 450 g spinazie

– 2 tomaten

– 150 g zachte geitenkaas

– een flinke hand geraspte oude geitenkaas of parmezaanse kaas

–  half potje zongedroogde tomaatjes

– 1/2 el honing

– een handje verse tijm

– 50 g walnoten

– 2 kipfilets

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Bak de spinazie in een koekenpan. Voeg de zachte geitenkaas toe en roer. Maal er wat peper en zout over. Roer de walnoten en de zongedroogde tomaatjes erdoor. Doe dit mengsel in een ovenschaal.

Snijd de tomaten in plakjes. Verdeel die over het spinazie mengsel.

Knijp de halve citroen uit in een bakje, rits de tijm van de takjes af en voeg wat peper&zout en honing toe. Roer door elkaar.

Wrijf de kip in met het citroen-tijm mengsel. Leg ze in de ovenschaal op de plakjes tomaat. Verdeel de geraspte geitenkaas of gerapste parmezaan erover. Verdeel een paar partjes citroen over de schaal. Zet 25-30 minuten in de oven.

Lekker om te eten met pasta of gebakken aardappeltjes.

Een gedachte over “Kip met geitenkaas, spinazie en zongedroogde tomaat

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: