Speculaas muffins met gekarameliseerde appels

Heey!

De laatste tijd ben ik echt fan van gekarameliseerde appel met kaneel. De eerste keer ging het fout, maar ik heb de perfecte manier gevonden waarop het wel moet lukken. Er zit een heel lekker slagroom-speculoos mengsel in gespoten. Deze muffins zijn echt aan te raden!

Ingredienten voor 11-13 muffins

Voor de cakejes:

– 200 g boter

– 200 g bloem

– 2 tl bakpoeder

– 4 eieren

– 200 g suiker

– 2 tl speculaaskruiden

– snuf zout

Voor de speculoosvulling:

– 100 ml slagroom

– 5 el speculaaspasta

Voor de gekaramiseerde appel:

– 2 grote appels

– 150 g suiker

– scheut water

– zeezout

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de boter en suiker samen tot een romige substantie. Voeg om de 2 minuten een ei toe, zodat het een luchtig mengsel wordt. Mag ook langer.

Voeg de bloem, zout, speculaaskruiden en bakpoeder toe. Schep luchtig om, totdat het een luchtig beslag is.

Verdeel het beslag over ongeveer 12 muffinvormpjes.

Maak de gekarameliseerde appel. Schil de appels, en snijd in kleine blokjes. Doe de 150 g suiker met een scheut water en de appel in een pannetje en zet het vuur hoog. Niet aankomen! Alleen kijken. Als hij borrelt, begint hij langzaam bruin te worden. Nog steeds niet roeren. Je mag wel wat zeezout toevoegen. Als het bijna de goeie bruine karamelkleur heeft, mag je roeren. Verdeel snel de appelkaramel over de vormpjes met beslag. 

Zet de muffins ongeveer 40 minuten in de oven.

Maak de speculaasvulling. Mix de slagroom net aan stijf. Voeg de speculoos toe en mix nog even.

Laat de cakejes afkoelen.

Doe het slagroommengsel in een spuitzak en spuit het mengsel in elk cakeje. Dat doe je door gewoon in het midden van de muffin de spuitzak te prikken en dan spuit. 

Als je wat over hebt, kan je nog een mooie spuit op de muffin maken.

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. naomipater schreef:

    Het tweede lekker recept dat ik op de vroege morgen tegen kom😍 ik krijg nu echt trek! Ziet er lekker uit!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s