Straciatella cake met gezouten karamelsaus

Heeey

Vandaag deel ik een heel lekker en zoet recept 🙂 een cake met stukjes chocolade en karamel eroverheen. Echt om van te smullen. Ik ging bakken met mijn zusje, die stelde dit voor, en het was zo grappig want ik had precies dit in mijn hoofd. Het was dus wel duidelijk wat we wilden maken. Het is ook helemaal niet moeilijk, en de karamelsaus kan ook niet mislukken als je het recept volgt. Gegarandeerd succes, voor alle leeftijden 😉

Ingredienten voor 1 cake

Voor de cake:

– 200 g (room)boter

– 200 g suiker

– 200 g bloem

– 4 eieren

– 2 tl bakpoeder

– 1 tl vanille-extract

– 125 g pure chocola, grof gehakt

– snufje zout

Voor de karamelsaus:

– 150 g suiker

– flinke scheut water

– 50 g boter

– grof zeezout

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de boter met de suiker tot een creme mengsel. Voeg een voor een, om de 2 minuten ongeveer een ei toe totdat alle eieren erin zitten. Mix met alle eieren erdoor nog eens 2 minuten. Hoe langer hoe luchtiger.

Schep de bloem, bakpoeder, chocolade, vanille extract en snuf zout er luchtig doorheen tot het een egaal mengsel is.

Schep het mengsel in een ingevette bakvorm, een cakevorm of een kleine taartvorm. Voor een grote taartvorm moet je de oventijd wat korter doen.

Zet de cake 50-60 minuten in de oven.

Maak als de cake gaar is de karamelsaus. Doe 150 g suiker met de flinke scheut water in een pannetje. Zet op het vuur en houdt in de gaten, je mag niet roeren! Alleen kijken. Saai he? Als hij begint te borrelen dan wordt hij langzaam bruiner, en als hij lichtbruin is geworden gaat het hard. Voeg de 50 g boter toe en zet het vuur uit. Roer door. 

Haal de cake uit de bakvorm en giet de karamel over de cake. Maal er flink wat zeezout over. Laat afkoelen.

3 gedachten over “Straciatella cake met gezouten karamelsaus

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: