Flammkuchen met boerenkool en gerookte zalm

Hee,

Ik ben nu in Duitsland! In Sauerland, en het is heel leuk hier 🙂 thuis heb ik een keer deze flammkuchen gemaakt, met boerenkool, muhamarrah en zalm. In Duitsland zie je heel vaak de traditionele flammkuchen terug met spek en ui. Het is echt lekker, de combinatie van muhammarah en gerookte zalm. Muhammarah is een spread van geroosterde paprika, walnoten en granaatappel. Je kan deze meestal in de supermarkt kopen, maar als ze hem niet hebben kan je het ook zelf maken. 

Ingredienten voor 2 grote flammkuchen

– 250 g bloem

– half zakje instant gist (3.5 gram)

– klein schepje suiker

– 1 tl zout

– 135 ml lauw water

– twee flinke handen boerenkool

– 100 g gerookte zalm

– 6 el muhammarah

– 4 el zure room

– 2 el mangochutney

Los de gist op in het water en voeg de suiker erbij. Meng de bloem met het zout. Voeg het water met gist en suiker toe en kneed tot een soepel deeg. Laat een halfuur rusten.

Verwarm de oven voor 250 graden.

Snijd de gerookte zalm in reepjes.

Rol het deeg uit in twee delen. Rol zo dun mogelijk uit. Meng de 2 el mangochutney met de zure room. Verdeel de zure room met mangochutney ver de bodems. Verdeel de boerenkool en gerookte zalm erover. Verdeel schepjes muhammarah over de flammkuchen.

Zet ongeveer 8 minuten in de oven. Houdt goed in de gaten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s