Gegrilde zalm met mango salsa en kokosrijst

Heey,

Vandaag deel ik een heerlijk receptje met jullie. Lekker fris en super voedzaam. Fris door de limoen, en voedzaam door alles wat dit gerecht bevat. Dit is pas echt superfood. Maar dan niet dat je je tanden ervan breekt of met een zuur gezicht hoeft te eten, nee, dit is echt lekker! En het ziet er ook nog heel lekker en kleurrijk uit, dus ook nog eens fotogeniek. Win-win!

Ingredienten voor 4 personen:

– 0.5 l kokosmelk

– 0.5 l water

– 250 g bruine rijst

– 2 zalmfilets (elk ongeveer 200 gram)

– 4 el ketjap

– 1 avocado

– 1 mango

– 1 bosje koriander

– 1 limoen + wat partjes voor de garnering

– 100 g feta

– 1 tomaat

– 1 teentje knoflook

– een halve rode ui

– extra vierge olijfolie

– sesamzaad

Doe de kokosmelk en water bij elkaar in een pan en breng aan de kook.  Als het kookt, doe je de rijst erin en laat een halfuur koken.

Maak de salsa: snijd 1 mango in blokjes, 1 tomaat in blokjes, snijd de koriander, snijd de avocado in blokjes, de halve rode ui in dunne ringetjes en verkruimel de feta. Voeg een flinke scheut olijfolie toe, en het sap van 1 limoen. Meng goed door elkaar. 

Pers een teentje knoflook uit. Roer met de 4 el ketjap door elkaar. Smeer het ketjap-knoflook mengsel in over de zalmfilets. Verwarm een grillpan met sesam- of olijfolie, en bak de zalm aan beide kanten medium gaar. 

Schep op elk bord de rijst, leg er een halve zalmfilet op, en serveer met de salsa en sesamzaadjes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s