Nutella cheesecake met meringue

Hoi!

Nutella doet mij aan Italie denken. Heerlijk vind ik het, lekker zoet en zacht. Ik maakte er een cheesecake van, met stukjes peer erop en zacht meringueschuim. De perfecte combinatie!

Ingredienten voor 1 taart:

Voor de vulling:

– 200 g nutella

– 50 g basterdsuiker

– 250 g roomkaas

– 3 eieren

– 1 tl sinaasappelrasp

– snuf zout

– 1 el cacaopoeder

Voor de bodem:

– half pak biscuitjes

– 100 g boter

En verder:

– 1 peer

– 100 g pure chocola

Voor het meringueschuim:

– 70 g poedersuiker

– 1 eiwit

Maak de bodem: maal de biscuitjes fijn, en smelt de boter. Meng door elkaar. Verdeel over de bodem van een ingevette taartbodem, en zet in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Mix de roomkaas met de nutella, eieren, suiker, zout en sinaasappelrasp. Verdeel dit mengsel over de koekjesbodem, en zet 25 minuten in de oven.

Laat de taart afkoelen.

Schil een peer, en snijd in plakjes.

Smelt de pure chocola, verdeel over de taart en verdeel meteen de stukjes peer over de taart. Zet in de koelkast.

Mix het eiwit stijf, en voeg dan de poedersuiker toe en mix nog eventjes. Verdeel het meringueschuim over de taart, of zoals ik in het midden. Zet een paar minuten onder de grill in de oven, of gebruik een gasbrander om het meringueschuim bruin te maken.

Een gedachte over “Nutella cheesecake met meringue

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: