Korianderkip, Indiaas Koken #P51challenge

Heey,

Weer een lekker receptje van de Pagina 51 challenge, uit een kookboek met Indiase gerechten. Ik hou van de Indiase keuken, ze maken er veel curry’s met lekkere kruiden en kokosmelk. Dit recept is voor kippenbouten gemarineerd in yoghurt en knoflook, met een lekkere kruidenmix.

Nou moet ik zeggen, dat dit echt een van de ergste recepten was om te maken. Wat je namelijk moet doen, is eerst rauwe kippenbouten ontvellen (ugh), en ze vervolgens met je handen in smeren met yoghurt en knoflook. Ik vind yoghurt zo vies, dus vond ik het wel heel stoer van mezelf dat ik het toch gedaan had.

Ingredienten voor 4-6 personen:

– 1 kg kippebouten, zonder vel

– 2-4 tenen knoflook, gepeld en geperst

– 125 g bulgaarse yoghurt

– 5 el olie

– 1 grote ui, in dunne ringen gesneden

– 2 el gemalen koriander

– 1/2 tl versgemalen zwarte peper

– 1 tl gemalen gemengde specerijen

– 1/2 tl gemalen kurkuma

– 1/2 tl chilipoeder

– 1,25 dl warm water

– 1 tl zout naar smaak

– 25 g gemalen amandelen

– 2 hardgekookte eieren, in plakjes

– 1/4 tl paprikapoeder

1. De kippebouten in tweeën snijden, inwrijven met geperst knoflook en met de yoghurt in een schaal doen. Omscheppen en de schaal afgedekt 2-4 uur op een koele plek laten staan.

2. De olie verhitten op half vuur, de uiringen 6-8 minuten fruiten, uit de pan halen en apart houden.

3. In diezelfde olie koriander, zwarte peper, kurkumapoeder en gemengde specerijen 15 seconden verwarmen. Meteen daarna de kip met de marinade uit de schaal toevoegen.

4. Op vrij hoog vuur de kip aanbraden (5-6 minuten).

5. Chilipoeder, water, zout en gefruite uiringen toevoegen. Aan de kook brengen, deksel op de pan leggen en de kip in een halfuur gaar laten worden.

6. Gemalen amandelen erdoor roeren en pan van het vuur halen.

Tip: voorbereidingstijd 20 minuten plus de marineertijd, kooktijd 45-50 minuten.

Opmerking: als u kipfilet neemt, moet u de kooktijd aanpassen: vlees zonder bot is eerder gaar. 

Tip van mij: serveer het met rijst en sperziebonen voor een volledige maaltijd.

Nog een tip: er staat in het recept: gemengde specerijen. Ik heb daarvoor ras el hanout gebruikt, die past hier heel goed bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: