Appel-walnoot koek

Hoi!

Ik noem dit koek, maar eigenlijk heeft het ook veel weg van een cake. Of anders een brood. Ik heb er lekker veel walnoten in gedaan, want daar hebben we een grote dosis van uit onze walnootboom in de tuin. Dat is echt fijn om zo’n boom te hebben, tegenwoordig gebruik ik walnoten veel meer. Deze koek, of cake of hoe je het ook wilt noemen, is lekker voedzaam en gezond en super lekker. Je zou hem zelfs nog als ontbijt kunnen eten.

Ingredienten:

– 100 g walnoten

– 120 g havermout

– snuf zout

– 2 goudreinetten

– 100 g dadels

– 150 ml melk

– 1 ei

– snuf kaneel

– snuf gemberpoeder

– 1 tl sinaasappelrasp

– voor de bovenkant: eat natural noten en zaden, optioneel 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maal 50 g walnoten fijn in de staafmixer. 

Maal de dadels samen met de melk in de staafmixer.

Schil de goudreinetten en snijd ze in blokjes.

Maal de havermout in de staafmixer fijn tot havermeel.

Voeg de havermeel, dadels, melk, zout, sinaasappelrasp, kaneel, gemberpoeder, een ei  en de gemaalde walnoten toe in een kom. Mix dit tot een beslag.

Voeg dan de walnoten en blokjes appels toe. Roer erdoorheen.

Vet een brownievorm in met olie, en spatel het beslag erin. Verdeel er eventueel nog wat eat natural noten en zaden over.

Zet 35 á 40 minuten in de oven.

2 gedachten over “Appel-walnoot koek

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: