Bloemkool taart 

Heey,

Ik kook regelmatig voor mijn opa en oma, die wonen een uur van ons vandaan en als we langs gaan heb ik altijd wel wat voor ze mee. Wat koken betreft, er moeten wel wat eisen aan voldoen. Niet te veel noten, en liever geen korrels, zaden of volkorenproducten. Ze houden ook wel van een sausje. En het moet kunstgebit-proof zijn.

Van hun hoeft het allemaal ook niet zo ingewikkeld, gekke nieuwe smaken zijn allemaal niet nodig. Maar als ik een nieuw recept bedenk wil ik het niet standaard en saai hebben natuurlijk. Ik maakte deze hartige taart met bloemkool, ham, kaas en tomaat. Kunstgebitproof, anti volkoren, hollands, niet te apart maar toch anders. Ik zweer, elke bejaard(e) wordt blij van deze hartige taart met bloemkool!

Ingredienten voor 1 hartige taart:

– 1 bloemkool

– 3 eieren

– 1 bakje creme fraiche

– een bosje bieslook

– 150 g gerapste kaas

– 2 grote tomaten

– 5 plakjes hartige taart deeg

– 3 el paneermeel

– 150 g hamblokjes

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de roosjes van de bloemkool, en was ze in een kom.

Snijd de tomaten in blokjes.

Roerbak de bloemkool in een pan. Doe er een laagje water in, en leg de deksel erop zodat het 5 minuten kan koken.

Doe de bloemkool in een vergiet en laat afkoelen.

Kluts de eieren met de creme fraiche en knip de bieslook, en voeg ook toe aan het ei mengsel.

Vet een taartblik in, en verdeel de plakjes hartige taart deeg in de vorm. Strooi wat paneermeel over de bodem.

Meng het ei mengsel met de bloemkool, tomaat, hamblokjes en geraspte kaas. Houd een beetje kaas over voor de bovenkant.

Doe het mengsel in de taartvorm en verdeel er een beetje kaas over.

Zet 40 minuten in de oven.

Advertenties

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. xgraciously schreef:

    Ik word stiekem ook wel blij als ik zo’n taart voorgeschoteld krijg! X

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s