Pittige kipkluifjes, Het Donald Duck Kookboek #P51challenge

Heey,

Het Donald Duck Kookboek blijft een van mijn favo’s. Welke leeftijd ik ook heb, de recepten zijn lekker, toegankelijk, makkelijk en creatief. Op blz 51 stond een recept voor kipkluifjes. Nou ben ik niet zo van het afkluiven, dus halveerde ik het recept. Maar toen ik de oven opendeed, kwam er een geweldige kruidige geur naar buiten. Ik ga dit recept zeker nog een keer maken met dezelfde specerijenmix, maar dan kipfilet.

Welke ingredienten heb je nodig?

 • 16 drumsticks
 • stukje verse gember van 2 cm
 • 1 sinaasappel
 • 1 eetl chilipoeder
 • 1 theel gemalen koriander
 • zout, peper
 • 3-4 eetl olijfolie
 • 4 eetl gembersiroop

Welke keukenspullen heb je nodig?

 • dunschiller
 • plastic snijplank
 • raspje
 • scherp mesje
 • handpers
 • kommetje
 • braadslede
 • ovenwanten
 • tang
 • kwastje

 

Wat moet je doen?

 

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Weet je niet hoe de oven werkt? Vraag dan hulp aan een volwassene. Laat de drumsticks op kamertemperatuur komen in een schaal.
 2. Schil en rasp de gember. Rasp der schil van een 1/2 sinaasappel. Snijd de sinaasappel doormidden en pers de hele sinaasappel uit op een handpers.
 3. Roer in een kommetje het chilipoeder met de koriander, een beetje zout, 1 theel zwarte peper, gember, sinaasappelrasp, 1 eetl sinaasappelsap en olijfolie door elkaar. Bestrijk de drumsticks met dit mengsel en leg ze naast elkaar in een braadslede.
 4. Doe je oven wanten aan en schuif de braadslede voorzichtig in het midden van de oven. Braad de kippenpootjes in 30-40 minuten gaar en bruin. Keer ze regelmatig met een tang (vergeet niet je ovenwanten aan te doen!) en bestrijk ze met behulp van een kwastje met het braadvet. Je kunt ook je ouders vragen om je hier even mee te helpen. Bestrijk de kippenpootjes 5 min. voor het einde met de gembersiroop e n schuif ze nog heel even terug in de oven.
 5. Doe je ovenwanten aan en haal de braadslede voorzichtig uit de oven. Eet ze warm bij nasi goreng of bij een frisse salade met tomaten. Ga je picknicken? Laat ze dan afkoelen en vervoer ze in een plastic bak in de koelbox.

 

Groetjes, Veerle

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: