Fluffy pancakes met appel kaneel saus

Heeey,

Vandaag ben ik jarig! 15 jaar ben ik geworden. Er bleven een paar vriendinnen bij me slapen van gister tot vandaag, dat was heel gezellig, en er komt nog een andere vriendin bij me langs en dan gaan we een beetje chillen enzo. Vanavond ga ik uit eten! 

Maar goed, deze pancakes vond ik wel een goed verjaardagsrecept. Pannenkoeken en pancakes moeten toch een beetje speciaal blijven vind ik. Deze zijn echt de luchtigste die ik ooit gemaakt heb. Ik heb namelijk het eiwit apart gemixt, tot het stijf is en dus super luchtig. Luchtig door de rest van het beslag scheppen, bakken en je hebt de perfecte fluffy pancakes. En die saus is ook echt heerlijk!

Ontbijt voor 2/3 personen

– 2 eieren

– 125 g volkorenmeel of bloem

– 250 ml melk

– 1 tl bakpoeder

– 2 goudreinetten

– 3 el schenkstroop

– 1 tl kaneel

– 100 ml water

Schil de goudreinetten en snijd in kleine plakjes of blokjes. Doe met 100 ml water en 3 el schenkstroop, een tl kaneel een snufje zout in een pannetje, en zet op het vuur. Laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Roer soms om.

Scheid de eieren. Klop in de ene kom met eiwit het eiwit stijf. Mix in de andere kom de eigelen met het meel, melk en bakpoeder.

Schep de eiwitten luchtig door de rest van het beslag. 

Zet een koekenpan met anti aanbak laag op het vuur met wat olie of boter, en bak ongeveer 3 of 4 kleine pancakes per keer. Herhaal dit tot het beslag op is.

Serveer de pancakes met de appelsaus.

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. lifebymamalinda schreef:

    Nog net op tijd, gefeliciteerd!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s