Vega tikka masala

Hee,

Kennen jullie Tikka Masala? Het is een bekend Indiaas gerecht, wat bestaat uit kip, soms wat groenten, een gekruide tomatensaus. Ik maakte een vegetarische versie hiervan, met heel veel groenten die net zo lekker is.

Ingredienten voor 6 personen:

– 1/2 tl kaneel

– 2 tl garam masala

– 1/2 tl cayenne peper

– 1 tl paprikapoeder

– 1/2 tl gemberpoeder

– 500 g bloemkool (ruim een halve)

– 20 g koriander (1 bakje)

– 1 pompoen

– 2 teentjes knoflook

– 2 uien

– 1 paprika

– sap van 1 limoen

– kokosroom of yoghurt om te garneren

– 1 blikje tomatenblokjes

– 150 ml melk

Snijd de uien, pers de knoflook fijn, snijd de paprika in blokjes, de pompoen, de roosjes van een bloemkool en snijd de koriander fijn (hou wat over voor de garnering). 

Bak dit alles wat je gesneden hebt in een grote pan. Voeg de melk, limoensapn tomaten blokjes en kruiden toe. Laat dit ongeveer een halfuurtje koken totdat alles zachtgaar is.

Serveer met wat koriander, en yoghurt of kokosroom. Voor een gehele maaltijd is het lekker om hier gekookte eieren en rijst bij te serveren.


4 gedachten over “Vega tikka masala

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: