Koek met frambozenvulling en havermoutcrumble

Heey,

Dit is echt een super lekker recept voor een zachte koek, met zoete maar toch romige framboosvulling en een simpele maar lekker crunchy havermoutcrumble. 

Dit is echt een toprecept om te maken voor Valentijn! Frambozen en aardbeien zijn altijd goed op valentijnsdag namelijk.

Ingredienten voor 1 grote plaatkoek

Voor de bodem:

– 100 g boter

– 125 g bloem

– 75 g volkorenmeel

– 1 (klein) ei

– snuf zout

– 80 g suiker

Voor de framboosvulling:

– 150 g frambozen

– 130 g frambozen-, aardbeien- of vier vruchten jam

– 100 g mascarpone

– 2 tl suiker

Voor de crumble:

– 5 el havermout

– 2 el zonnebloemolie

– 40 g suikerstroop

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Kneed met je handen alle ingredienten van de bodem in een kom tot een bol deeg. Vet een ovenbestendige lage, rechthoekige schaal in of bekleed met bakpapier. Verdeel het deeg hierin.

Doe alle ingredienten voor de frambozenvulling in de koekenpan, totdat het pruttelt. Roer alles door elkaar, en laat even afkoelen.

Maak ondertussen het crumble deeg voor de havermout, stroop en olie door elkaar te roeren. 

Verdeel het frambozenmengsel over het koek deeg en verkruimel hier de crumble over.

Zet 35 minuten in de oven.

4 gedachten over “Koek met frambozenvulling en havermoutcrumble

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: