Lauwwarme salade van taugé met gemberdressing #P51challenge

Hi!

Eerste pagina 51 receptje van het jaar! 🙂 Een lauwwarme taugésalade met gemberdressing, uit een vrij oud kookboek: ‘Salades’ van de aphap, met vaak hele makkelijke maar lekkere en orginele recepten. Die van de challenge is echt makkelijk en lekker. Gember past hier perfect bij ook. Je hebt maar weinig nodig om dit te maken, maar toch smaakt het naar meer.

Bijgerecht voor 4 personen:

– 375 g taugé

–  3 bosuitjes

– 1 cm verse gemberwortel

– 1 el sesamolie

– 1 el citroensap

– 2 el gembernat

– 1 el sesamzaadjes

– 3 el zonnebloemolie

Bereiden:

Taugé afspoelen onder koud wateren laten uitlekken. Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van ca. 1 cm snijden. Gemberwortel schillen en fijnhakken. In wok beide soorten olie verhitten en bosui en geber ca. 30 seconden meebakken. Citroensap en gembernat erbij schenken en nogmaals ca. 1 minuut al omscheppend bakken. Taugé en bosui over vier bordjes verdelen en bestrooien met sesamzaadjes.

Bereiden: 15 minuten

Bevat per eenpersoonsportie: 155 kilocalorieën – eiwit 5 g – vet 12 g – koolhydraten 7 g

Het was een geslaagd receptje van de challenge, hieronder vermeld ik waar je het kookboek kan kopen.

https://boekwinkeltjes.nl/b/112912869/Eetboekenreeks_nr_3_Salades/
Hij is nog heel slecht verkrijgbaar, omdat ie dus zo oud is… maar voor €2.25 heb je een leuk kookboek!

Liefs veerle

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s