Flammkuchen met halloumi en perzik

Hee,

Flammkuchen zijn zo lekker! Dunne crispy pizza’s uit de Elzas, gebakken op 230 tot 280 graden, heel kort. De basis is pizzadeeg belegd met creme fraiche en zure room. De klassieke is met spekjes en ui. Die is lekker, maar deze is echt verrassend lekker! Halloumi moest ik echt proberen, ik hoor van heel veel mensen dat ie echt lekker is en zie veel recepten ermee voorbij komen. Halloumi is een lekker zoute, vaste kaas die je kan grillen. Tijdens het grillen blijft de kaas heel en loopt niet uit. Ook heerlijk voor in salades.

Ingredienten voor 2 flammkuchen:

Voor de bodem:

– 250 g bloem 

– een half zakje gist (3,5 g)

– 135 ml lauw water

– een schepje suiker

– 1 tl zout

Voor de vulling:

– een half blik perziken op siroop

– 150 g halloumi

– rucola

– 2 uien

– 2 el suiker

– 3 bosuitjes

– 4 el zure room

Roer het lauwwarme water met de gist en suiker tot de gist en suiker opgelost zijn. Roer het bloem met de zout. Voeg het gist water bij de bloem en kneed goed tot het een bol deeg is. 

Laat rijzen op een warme plek, ingewikkeld in plasticfolie voor minimaal een halfuur.

Verwarm de oven voor op 250 graden.

Snijd plakjes van de halloumi. Verwarm een grill- of koekenpan zonder boter of olie, en leg de plakjes halloumi erin. Draai ze om als ze mooi bruin zijn.

Snijd de 2 uien in ringen. Karameliseer ze in een koekenpan met de 2 el suiker.

Snijd de perziken in plakjes. En de bosuitjes in ringetjes.

Verdeel het pizzadeeg in twee helften, en rol heel dun uit.

Het is het lekkerst als je de flammkuchen op een pizzasteen bakt, maar anders kan een bakplaat ook. 

Leg de dungerolde bodems op de bakplaat/pizzasteen. Verdeel de zure room erover. Beleg met alle ingredienten verdeeld over de twee pizza’s, behalve de rucola. 

Zet in de oven voor ongeveer 7/8 minuten, ligt aan je oven precies hoe lang. Houdt dus goed in de gaten!

Serveer met rucola.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s