Sticky kokosrijst met mango en bosbessen

Hee,

Dit is zo lekker en simpel! De combinatie kokos en mango is en van mijn favo’s. Het proeft zo lekker tropisch. En die bosbessen erbij maken het nog lekkerder. Het was eigenlijk mijn bedoeling om karamel te maken, om de pecannoten te karameliseren. Dat mislukte een beetje, door de boter die ik erbij deed. Toen werd het een soort kruimel deeg, zonder bloem. Ik proefde, en het was lekker! Vooral als je er nog versgemalen zeezout bij doet, dat maakt het echt een smaaksensatie.

Voor 4 personen:

– 150 g dessertrijst

– 350 ml kokosmelk

– 100 ml water + nog een scheutje

– 130 g suiker 

– versgemalen zeezout

– 1/2 mango

– 100 g bosbessen

– 80 g roomboter

– een handje pecannoten

Breng de kokosmelk en water met suiker aan de kook. Voeg de dessertrijst toe en roer door. Na ongeveer 10/12 minuten zal het een romige pap zijn geworden. Laat afkoelen.

Maak ondertussen de crumble door 70 g suiker met een scheutje water te karameliseren, maar hou het vuur de hele tijd laag. Als de suiker borrelt, laat je het even pruttelen zonder te roeren en  laag vuur. Dan voeg je de roomboter toe en roer je rustig het erdoorheen. Wees voorzichtig, dit kan makkelijk misgaan. Voeg ook een flinke snuf zeezout erdoor. Voeg de pecannoten toe en roer goed. Zet het vuur uit.

Snijd een halve mango in blokjes. Verdeel die over 4 glaasjes of mini weckpotjes. Verdeel dan de blauwe bessen over de 4 glaasjes. Dan de kokosrijstepap. En maak af met de pecancrumble.

2 gedachten over “Sticky kokosrijst met mango en bosbessen

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: