Kabeljauwfilet met champignonrisotto, gegrilde courgette en gebakken ricotta

Heey,

Dit recept is echt lekker en ziet er super mooi uit. Zou je zo in het restaurant kunnen opdienen! En het is helemaal niet heel moeilijk ofzo. Wel de risotto in de gaten blijven houden, haha. 

Voor 3 personen heb je nodig:

– 3 stukken kabeljauwfilet

– 1/2 citroen + een beetje sap

– 250 g risottorijst

– 1 courgette

– 200 g paddenstoelenmix

– 50 g serranoham of pancetta

– 200 g ricotta + 2 el

– 2 grote uien

– 2 el balsamicoazijn

– parmezaanse kaas

– 1 bouillonblokje

– 1 tros tomaten

– 1 teentje knoflook

– 1 hand salie

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Snijd de uien in ringen. Snijd de courgettes in de lengte in plakken. Maak de champignons schoon. Snijd de citroen in plakjes. Snijd de salie fijn. Snijd de serranoham in reepjes. 

Verdeel de 200 g ricotta over een bakplaat, in klodders. Zorg wel dat er plek overblijft voor de vis en tomaten voor later. Zet de oven op 45 minuten. Verdeel de plakjes citroen over de visjes. Leg de vis en tomaten er na 25/30 minuten bij.

Bak de champignons en geperste knoflook in een pan in flink wat roomboter of olijfolie, waar je de risotto in gaat maken. Voeg de risottorijst, salie en kneepje citroensap toe. Goed roeren.

Kook 1 liter water en maak aan met 1 bouillonblokje. Voeg beetje bij beetje het water toe, blijf roeren en na een halfuur zou de risotto gaar zijn. Dan hoeft alle bouillon er nog niet in te zitten, waarschijnlijk gebruik je wat minder.

Gril de plakken courgette in een tosti-ijzer of grillpan.

Bak de ui glazig, voeg dan de balsamico-azijn toe en bak nog even. 

Schep de reepjes serranoham door de risotto.

Verdeel de plakken courgette over alle borden, doe daar een flinke schep risotto op, en daarop het visje met citroen. Eromheen leg je de tomaatjes aan tros, de balsamico uien en de ricotta. Doe er nog wat geraspte parmezaanse kaas over en evt een partje citroen.

Je hebt vast nog wel wat risotto over, maar wij namen hierna nog wat. Het ziet er gewoon ook mooier uit als er niet te veel van alles op je bord ligt haha. 

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Pingback: Thema diner #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s