Tjap Tjoi

Heey!

Vandaag deel ik een receptje met jullie dat iedereen waarschijnlijk bekend voorkomt uit de Chinese keuken, namelijk: Tjap Tjoi. Ik vind dit erg lekker, en bestel het ook meestal wel bij de Chinees omdat het lekker licht is in tegenstelling tot veel vette gerechten uit de Chinese keuken. Ik maakte deze tjaptjoi zelf, en dat is zo lekker! Hij lijkt ook heel veel op die van de chinees, de kip is super mals en lekker veel groenten.

Ingredienten voor 4 personen:

– 150 g taugé

– 2 wortels

– 1 kipfilet (200 g)

– stukje verse gember (ongeveer 3 cm) 

– 2 teentjes knoflook

– 1 ui

– 125 g champignons

– 1/2 komkommer

– 1/2 blokje kippenbouillon

– 1 paprika

– scheutje ketjap

– sesamolie

Snijd de paprika, wortel en kipfilet in blokjes. Snijd de champignons in plakjes, snipper de ui, gember en knoflook. Haal de binnenkant, dus de pitjes uit de komkommer door hem overdwars doormidden te snijden en met een lepel de pitjes te verwijderen. Snijd de komkommer in stukjes.

Roerbak de wortel, kipfilet, champignons, ui, gember, knoflook, taugé en paprika in de sesamolie. Kook 400 ml water en maak bouillon met een half blokje boulion. Giet de bouillon bij het groentemengsel. Voeg ook een scheutje ketjap toe. Laat dit 10-15 minuten koken.

Voeg de laatste 1 minuut de komkommer toe en roer ze erdoor. Giet evt wat kookvocht af, maar het heeft wel een lekkere smaak dus ik zou wel wat overlaten.

Tip: het is heel lekker om dit met Foe Yong Hai te eten en wat wat rijst of woknoedels. 

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. fitmetlien schreef:

    Leuk! Ik zoek al langer zelf wat Aziatische recepten; het is een keuken waarin ik dringend wat mag bijleren!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s