Koolraap-pastinaak friet met snelle zelfgemaakte ketchup

Hi!

Ik ben die vergeten groenten een beetje aan het ontdekken, en ik vind het zo lekker! Dit keer maakte ik pastinaak en koolraapfriet, met zelfgemaakte ketchup. En die ketchup is veel makkelijker dan je denkt! 

Voor de ketchup

– 200 ml passata di pomodoro

– 1 sjalotje

– snuf paprikapoeder

– snuf kaneel

– snuf kruidnagelpoeder

– 1 el suiker

Voor de frites:

– 1/2 koolraap

– 2 pastinaken

– 4 el olijfolie

– 1 el oregano

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Schil de koolraap en was de pastinaken. Snijd frietvormige partjes van de groenten.

Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie, en dan de oregano. Zet een halfuur in de oven.

Snipper een sjalotje. Bak in een klein pannetje glazig. Voeg de pomodori saus toe, de suiker en de specerijen. Laat even pruttelen.

Serveer de friet met de zelfgemaakte ketchup als snack, of voor een volledige maaltijd met nog wat gewone friet erbij en vis of vlees. 

Liefs veerle

Een gedachte over “Koolraap-pastinaak friet met snelle zelfgemaakte ketchup

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: