Kip-boerenkool curry

Heey,

Kennen jullie de boerenkoolsalade met gerookte kip en mango nog? Ik denk dat we deze salade echt al 100 x hebben gemaakt, het is echt de topper van ons thuis. Deze curry bestaat uit alle ingrediënten van de salade (behalve de pecannoten) maar dan omgetoverd in een curry! Natuurlijk heb ik er nog een hoop aan toegevoegd, die het echt een heel ander gerecht maken. De kip is ook niet gerookt, maar laat je stoven zodat de kipfilet bijna uit elkaar valt. Zo mals, bijna niet te geloven dat het kipfilet is!

Ingredienten voor 4 personen:

– 1 limoen

– 400 g kipfilet

– 400 g roerbakgroentenmix met veel tauge erin

– 250 g boerenkool

– 1 ui

– 1 el verse gember

– 400 ml kokosmelk

– 2 el ketjap

– 1 tl currypoeder

– 1 tl gemalen komijnzaad

– 1 el koriander

– 2 el mangochutney

Bak de kipfilets in een pan kort, zodat ie een knapperige bruine korst heeft.

Snipper de ui en gember fijn. Bak in een laag olie glazig. Voeg de roerbakgroenten en boerenkool toe. Bak tot alles geslonken is.

Voeg nu de rest van de ingredienten toe behalve de mango. (Het rasp en sap van de limoen.)

Laat 2,5 uur pruttelen op laag vuur.

Serveer met (meergranen)rijst.

Een gedachte over “Kip-boerenkool curry

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: