Broodbloem met mozzarella en pistachepesto

Hee,

Brood maken doe ik helemaal niet vaak. Waarom? Je moet het om de zoveel tijd kneden, laten rijzen, kneden… alle schooldagen vallen sowieso af, want dan zit ik op school. In mijn vrije dagen kook ik bijna altijd, maar ga ik ook

Voor de pesto:

– 50 g gepelde gezouten pistachenootjes

– 1/2 plant basilicum

– 30 g parmezaan

– 1 teentje knoflook

– 90 ml olijfolie, extra vierge

Voor het brood:

– 500 g bloem

– 7 g instant gist

– 1 1/2 tl zout

– 1 tl suiker

– 2 el olijfolie

– 250 ml lauwwarm water

Verder nodig:

– 1 ei

– 200-250 g mozzarella

Meng het bloem met het zout in een kom. Roer de gist en suiker door het lauwwarme water. Giet dit bij het meel en zoutmengsel. Kneed tot een mooie bal deeg. Wikkel de bal deeg in plasticfolie en leg in de kom met een theedoek erover. Laat minimaal anderhalf uur rijzen. Hoe langer hoe beter.

Snijd de mozzarella in kleine blokjes.

Doe alle ingredienten voor de pesto in een staafmixer en mix tot een grove pesto.

Verwarm de oven voor op 18p graden.

Maak rondjes van 1 cm dik voor de bloem. Elk bloemblad moet dubbel zijn,  omdat er pesto en mozzarella tussen moet, dus maak een even aantal.

Dus, verdeel de pesto en mozzarella over de helft van de rondjes en leg op elk besmeerde en met mozzarella belegd rondje een ander deegrondje. Maak ze in de vorm van een bloem, en als je nog wat deeg over hebt kan je in het midden ook nog een rondje van het deeg maken met wat pesto en mozzarella.

Zet ongeveer 35 minuten in de oven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: