Springrolls met zalm, avocado en komkommer

Hi,

Springrolls is de nieuwe musthave in foodland. Springrolls is Vietnamees Streetfood, en de vulling is mag je zelf weten. Vaak maken Vietnamezen ze met lichte ingredienten, veel groenten zoals wortel, komkommer en kool. Ze vullen ze vaak ook met garnalen, kip, tofu of ander mager vlees. Soms nog met mihoen. Springrolls lijkt op een loempia, maar dan ongebakken. En eerlijk gezegd vind ik de ongebakken, verse springrolls nog lekkerder. Ik raadt ze je zeker aan, en er komen echt nog meer versies van heerlijke springrolls aan! Maar deze met zalm, avocado en komkommer zijn in ieder geval echt toppers.

Voor de springrolls:

– 100 g gerookte zalm

– 1/2 avocado

– hand koriander

– ongeveer 8 cm komkommer

– 50 g rucola

– 8-10 rijstvellen

Voor het sausje:

– 3 el sesamolie

– 5 el soyasaus

– 1 el rijstazijn

– 1 el gembersiroop

– 1 teentje knoflook

Snijd de gerookte zalm in reepjes, de avocado in plakjes, haal de takjes van de koriander af en snijd de komkommer in reepjes. 

Doe een laag warm water in een brede schaal, die groter of even groot is als de rijstvellen. Leg een rijstvel ondergedo0pt in het water voor ongeveer 10 seconden. Leg daarna meteen of een bord of werkplank. Leg een stukje komkommer, avocado, gerookte zalm, koriander en rucola op het rijstvel. Rol hem dicht. Leg op een bord. Doe dit bij elke rijstvel.  

Pers een teentje knoflook fijn, en roer alle ingredienten van de saus door elkaar. Serveer in een leuk bakje.

Gebruik de saus om de springrolls in te dippen.

2 gedachten over “Springrolls met zalm, avocado en komkommer

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: