Foe yong hai

Hee,

Foe yong hai wilde ik al een tijdje graag een keer maken. Bij de chinees vindt ik het altijd lekker, maar wel vrij zoet en sauzig. Ik heb mijn versie gemaakt die minder zoet is en minder sauzig. Hij is perfect gelukt, heeft nog wel die smaak van de chinees, maar veel lekkerder!

Ingredienten voor 3/4 personen:

– 6 eieren

– 1 prei

– 1 ui

– 150 ml ketchup

– 2 el ketjap

– 30 ml rijstazijn

– 2 tl suiker

– 3 bosuitjes

– 1/2 wortel

– 40 g spruitjes

– 1 teentje knoflook

Hak de spruitjes, knoflook, bosuitjes wortel en prei in kleine stukjes. Kluts de eieren met 1 tl suiker en peper en zotut in een kom. 

Hak de ui fijn. Bak de fijngesneden ui in sesamolie in een klein pannetje zacht. Voeg dan de ketjap, ketchup, scheutje water, 1 tl suiker en rijstazijn toe. Roer goed en laat even pruttelen.

Bak de bosui, prei, spruitjes, wortel en knoflook in een koekenpan bruin en zacht. Voeg het eimengsel toe en roer snel door tot het ei gestold is. Doe dan de deksel op de pan en laat 5 minuten op laag vuur staan. Als het te droog is doe je er vast een beetje saus bij.

Roer alle saus door het ei groente mengsel. 

Lekker bij rijst.

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Pingback: Tjap Tjoi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s