Schwarzwalder Kirsch & pure chocolade mugcake, chocolade MUG CAKES #P39challenges

Hee,

Vandaag deel ik een mugcake recept voor jullie. Ik ben niet zo’n enorme fan van mugcakes eigenlijk, ze zijn vaak ook erg zwaar. Deze Schwarzwalder Kirsch is daar een goed voorbeeld van, een zware mugcake. Maar totaal niet vies natuurlijk 🙂 En ben wel blij dat dit geen moeilijk receptje is! Gewoon snel, slecht en makkelijk vind ik zo nu en dan wel prima. Hier komt het recept!

Ingrediënten

  • 30 g boter
  • 6 stukjes pure chocolade
  • 1 ei
  • 5 eetlepels bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 30 g kersen op siroop, ontpit en goed uitgelekt

Voor de versiering

  • wat stijfgeslagen slagroom
  • 1 eetlepel purechocoladevlokken

 

In een beker: laat de boter samen met de chocolade 30-40 seconden in de magnetron (800 watt) smelten.

Klop het chocolade-botermengsel om de chocolade glad te maken. Laat de beker enigzins afkoelen. Voeg onder voortdurend kloppen achtereenvolgens het ei, de suiker, de bloem en het bakpoeder toe. Bestuif de kersen met wat bloem en doe ze bij het beslag, maar roer daarna niet te veel. et de beker 1 minuut en 20 seconden in de magnetron (800 watt).

Laat de mug cake 1 minuut afkoelen. Versier met de slagroom en de chocoladevlokken. Eet de mug cake direct op; de slagroom smelt namelijk heel snel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: