Tortellini in bouillon, Italië #P39challenge

Heey,

Vandaag deel ik een lekker receptje met jullie van de pagina 39 challenge, alweer. Je kan er na deze nog 2 verwachten. De challenge moest afgerond zijn voor 2017, dat betekend dus dat ook alle recepten van de#P39challenge  gemaakt moeten zijn, inclusief recept op mijn blog zetten. Vaak zet ik er ook nog een recensie van het kookboek bij. 21 recepten moest ik maken, en morgen moet ik de laatste 2 nog even maken. Ik ben met de deze begonnen op 12 augustus, toen had ik de blogpost met recepten erop gezet. Had ik dus nog niets gemaakt ervan. Best goed opgeschoten toch?

Enfin, nu ga ik dit recept voor tortellini in bouillon voor jullie uitschrijven! Het komt uit een kookboekje van de Xenos, haha. In dit recept moet je de bouillon een paar uur laten trekken. Zelf vleesbouillon maken, dat had ik nog nooit gedaan. Maak deze bouillon vooral met goed soepvlees en lekkere tortellini! Ik gebruikte ricotta basilicum tortellini, die is echt lekker.

Voor- of hoofdgerecht voor 4 personen

 • 1 ui, grof gesneden
 • 2 tenen knoflook, grof gesneden
 • 1/2 wortel, in stukken
 • 2 stengels bleekselderij, in stukken
 • 1 prei, in brede ringen
 • 2 laurier blaadjes
 • 2 takjes rozemarijn
 • 300 g soepvlees
 • 1/2 bosje peterselie
 • 250 g verse tortellini naar keuze
 • 25 g Parmezaanse kaas, gerapst

 

 1. Breng de groenten met de laurierblaadjes, de rozemarijn, het vlees en 1.5 l koud water aan de kook. Snijd de stelen van de peterselie en voeg ze met zout en peper naar smaakt toe. Bewaar het blad voor de garnering.
 2. Draai het vuur laag en laat de bouillon met de deksel schuin op de pan minimaal 2 uur trekken.
 3. Leg de theedoek in een vergiet. Zet de vergiet op een pan en schenk de bouillon erdoor. Doe het vlees terug in de bouillon.
 4. Voeg de tortellini toe en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Breng de bouillon op smaak met zout en peper.
 5. Schep de bouillon in 4 diepe borden en bestrooi met de peterselie. Geef de Parmezaanse kaas apart erbij.

 

Tip: Lekker met grissini, knapperige Italiaanse soepstengels.

Bereiding: 30 minuten

Wachten: 2 uur

 

Wat vonden wij van dit recept?

Wij vonden het lekker, het vlees was goed omdat ie zo lang gestaan had, en de tortellini was ook heel goed. Ik hoefde er helemaal geen kaas meer over, de tortellini werd smakelijker doordat hij heeft gekookt in de bouillon. De bouillon vind ikzelf niet veel lekkerder dan met een blokje eerlijk gezegd. Maar hoe je de bouillon maakt bedenk je natuurlijk helemaal zelf, dus waarschijnlijk vind ik een andere kruidenmix weer lekkerder. Maar hij smaakte goed! En weer een nieuwe kookvaardigheid geleerd, zelf bouillon maken! Dat is wat ik wil bereiken met deze challenge!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: