Chalupa’s , Mexicaans koken #P39challenge

Hoi!

Alweer een receptje van de pagina 39 challenge dit. Maar wel een lekkere! Het is een recept uit een Mexicaans Kookboek, voor chalupa’s. Dit zijn een soort tortillas met rode saus, gehakt en kaas.

Voor de tortillas

– 225 g bloem

– 2 tl bakpoeder

– snufje zout

– 60 g plantaardig vet

– 1,2-1,75 dl heet water

Rode saus:

– 0.6 dl olie

– 1 middelgrote ui

– 1-2 groene Spaanse pepers, fijngehakt

– 1-2 teentjes knoflook, geperst

– 8 rijpe tomaten, ontveld, ontdaan van zaad, in stukjes

– 6 takjes verse koriander, fijngesneden

– 3 el tomatenpuree

Vleessaus:

– 350 g rundergehakt

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 1 tl oregano

– 2 tl komijn

– zout en peper

– 90 g mais

– 45 g/4 el rozijnen

Garnering

– 6-8 bosuitjes, gehakt

– 4-6 tomaten, in dobbsteentjes

– 1/2 krop sla, in reepjes

– 1,2 dl zure room

– 120 geraspte jong belegen kaas

1. Bereid de tortilla’s volgens het recept en verdeel het deeg in tienen. Rol, na de wachttijd, de balletjes deeg uit tot rondjes van 10 cm doorsnede

2. Verhit om de rode saus te maken de olie in een grote pan, voeg uien, Spaanse pepers en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn, maar niet bruin. Voeg de rest van de ingredienten toe en laat ze circa 15 minuten zachtjes koken. Pureer de saus in een keukenmachine en zet haar apart.

3. Verhit een laag olie van 5 cm in een grote braadpan. Bak er één tortilla in tot ze knapperig is. Bak één tortilla per keer. Laat ze uitlekken en houdt ze warm.

4. Bak voor de vleessaus het vlees tot het vet begint uit te smelten. Voeg knoflook, oregano en komijn toe en bak het vlees op een hoog vuur bruin. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer dan zoveel rode saus erdoor dat het vlees goed bevochtigd is. Voeg mais en rozijnen toe en laat de de pan 5 minuten afgedekt staan.

5. Schep het vlees op de tortilla’s en schenk er voorzichtig meer rode saus over. Maak uw favoriete garnering.

Wat vonden wij ervan?

Wij vonden het een lekker receptje! Veel werk, omdat je de wraps en de saus zelf maakt. De tomaten pellen doe ik de volgende keer ook weer gewoon uit een blikje hoor, haha. Maar het werk was de smaak waard! Super lekker, de rode saus is pittig, maar net pittig genoeg. Perfect eigenlijk. De tortilla’s zijn super knapperig en smaakvol. Ik heb ze niet gefrituurd, maar in een klein beetje olie gebakken. Dan zijn ze al super lekker! Ik vind het dus niet nodig om te frituren. Het recept komt uit een vrij oud kookboek, maar met veel toprecepten erin. Je kan hem hier kopen:

https://www.bol.com/nl/p/mexicaans-koken/1001004001530676/?suggestionType=typedsearch

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s