Italiaans schuim – Het Basisbakboek, Laura’s Bakery #P39challenge

Heey,

Een mooi basisrecept voor eiwitschuim zonder kans op salmonella. Dat komt omdat je hier met heet water werk, zodat het eiwit stolt. Je krijgt wel een prachtig stevig schuim, wat je heel goed kan gebruiken bijvoorbeeld als topping bij taarten. Dit recept komt uit ‘Het basisbakboek’ van Laura Kieft en ze heeft net als ik een foodblog. Dit schuim is ook steviger dan als je gewoon suiker en eiwit mixt.

Ingredienten

  • 200 g eiwit
  • 75 g poedersuiker
  • 325 g kristalsuiker
  • 85 g water

Extra nodig:

  • suikerthermometer

 

Klop de eiwitten stijf (foto 1), voeg dan de poedersuiker toe (foto 2) en klop nog even kort door (foto 3).

In een pan breng je kristalsuiker en water aan de kook tot een temperatuur van 121 graden (foto 4). Je hoeft niet te roeren in de pan. Wanneer de suiker heet genoeg is (foto 5), zet je de mixer met de eiwitten weer aan en giet je de hete suikersiroop er langzaam bij (foto 6). Blijf kloppen tot het schuim en de kom niet meer heet zijn.

Bewaren: Italiaans schuim kun je voorbereiden, maar maak het niet te lang van tevoren. De meringue zal vocht aantrekken, waardoor het schuim dunner wordt en een korrelig laagje krijgt. Heb je Italiaans schuim over na het maken van je taart? Bak er dan schuimpjes van; dat gaat op dezelfde manier als bij de rest van de schuimpjes in dit boek.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: