Een fantastisch broodje visstick – Happy days met The Naked Chef, Jamie Oliver #P39challenge

Hee!

Jullie verwachten vast een hele hoop nadat jullie de titel hebben gelezen. Een ‘fantastisch’ broodje visstick. Waarschijnlijk denk jij nu: Hmm, hij komt uit een kookboek van Jamie! Waarschijnlijk is het dan lekker vers zelfgemaakt brood, met de beste witvis in een gepaneerd laagje van havermout en kruiden, met plakjes tomaat, sla en zelfgemaakte saus of salsa erop. Vast weer een smaaksensatie!

Maar het zit even anders, sorry… Op pagina 39 staat serieus een recept voor een kadetje boter, ketchup, een paar diepvriesvissticks en evt. nog wat rucola. En het recept daaronder dan… ‘Broodje vette saucijs met gesmolten kaas en currysaus’. Recept precies zoals de naam het zegt. Ik heb alleen het broodje visstick gemaakt, want 1 recept per pagina is wel genoeg vind ik. En ik zal ook niet echt genieten van het broodje vette saucijs.

Ik denk dat ik gewoon een beetje pech had met de pagina. Dit kan je meemaken met een challenge, haha! Als ik nou ipv pagina 39, pagina 40 had gekozen, had ik heerlijke pancakes moeten maken! Maarja, om eerlijk te zijn, soms is het helemaal niet zo erg om het gewoon supersimpel en snel te houden. Ook Jamie vind dat. Ik vind het gewoon wel cool van hem, dat hij dit gewoon in zijn kookboek te zetten. Hoe simpel het ook is, ik hou me aan de challenge, heb het broodje visstick gemaakt en gegeten, en ga nu het recept voor jullie schrijven!

 

Jamie:

 

‘Als kok heb ik altijd het gevoel dat ik eigenlijk geen broodjes visstick hoor te eten – maar weet je, volgens mij worden ze daardoor alleen nog maar lekkerder. Dus doe ik het altijd zo…

Ik haal 4 vissticks uit de vriezer en bak die aan beide kanten krokant en goudbruin. Intussen besmeer ik 2 sneetjes vers witbrood of een kadetje met boter en beleg een van de twee stukken brood met een flinke laag ketchup. Wanneer de vissticks klaar zijn haal ik ze van de gril en leg ze op het broodje  met ketchup. Het belangrijkste is nu dat je het andere stuk brood er bovenop legt en het stevig aandrukt, waardoor het op de een of andere manier nog lekkerder lijkt. Klaar is Kees.

Ik eet zo’n broodje vaak lopend door het huis en dan klaagt mijn meisje altijd dat ik overal stukjes laat vallen. Op de foto zie je dat ik ook een handje rucola op mijn broodje heb gedaan, dat is niet echt nodig maar daardoor ziet het er meteen een stuk chiquer uit. Ik geneerde me een beetje om aan de fotograaf te vragen om een broodje visstick te fotograferen, dus zei  ik tegen hem dat het ‘lemon sole goujons’ was – wat een mafkees ben ik toch! Ik vind dat je met trots een broodje visstick mag eten.’

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Een fantastisch broodje visstick – Happy days met The Naked Chef, Jamie Oliver #P39challenge

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: