Muffins met citroen-meringue hart

Heeey

Citroen meringue, wat een heerlijke combinatie is dat! En helemaal in deze muffins. Wat een verrassing is dat, als je met je vorkje in je muffin prikt en er opeens meringue schuim en lemon curd tevoorschijn komt! Heerlijk. Super makkelijk zijn ze ook om te maken en binnen drie kwartier kan je ze opeten!

Het recept voor lemon curd haalde ik uit het kookboek van Laura, het Basisbakboek. Je kan ook gewoon lemon curd kopen.

Ingredienten voor 6 muffins:

– 140 g zelfrijzend bakmeel

– 50 ml melk

– 50 ml zonnebloemolie

– 2 eieren

– 1 zakje vanillesuiker

– 50 g basterdsuiker

– snufje zout

– 6 tl lemoncurd

– 50 g fijne kristalsuiker

Mix 1 eiwit tot het stijf staat. Voeg nu beetje bij beetje de kristalsuiker toe en mix nog een paar minuten. Houdt dit apart.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix 1 ei, de basterdsuiker, de vanillesuiker, de melk en de olie in een kom. Voeg nu het zelfrijzend bakmeel toe en roer met een lepel erdoor.

Neem 6 cupcake-vormpjes en vul ze allemaal voor iets minder dan de helft met het beslag zodat je de helft nog over hebt. Doe in elk vormpje met beslag een theelepel lemon curd en een schepje meringueschuim. Als je dit bij alle 6 hebt gedaan verdeel je het overige beslag over de vormpjes zodat de vulling niet meer te zien is. Nu heb je waarschijnlijk nog wat meringueschuim over dus daar kan je gewoon meringues van maken of nog meer muffins met meer beslag of iets anders.

Zet de muffins 25 minuten in de oven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s