Pompoen duchesses

Heeey

Vandaag heb ik weer een heel fijn kerst receptje voor jullie. Namelijk: pompoen duchesses, oftewel pompoenrozetjes. Een bekend bijgerecht voor kerst is pommes duchesses. Ik verving de aardappel door de pompoen, waardoor ze heerlijk zacht en zoet waren. Ik heb de boter weggelaten, die meestal wel in de orginele pommes duchesses zitten, omdat ik ze licht wilde houden. Zonde als je een zwaar bijgerecht hebt terwijl het hoofdgerecht natuurlijk de knaller is.

Ze zijn iets minder mooi dan de pommes dus, maar alsnog mooi en super lekker!

Ingredienten:

– 1/2 flespompoen

– 1 eidooier

– peper en zout

– een snufje nootmuskaat

– evt, boter

Verwijder de pitjes uit de pompoen en snijd in kleine stukjes. Kook de stukjes pompoen gaar.

Doe de gekookte pompoen samen met peper en zout, nootmuskaat en evt wat boter in de staafmixer en mix tot een puree.

Voeg nu al roerend de eidooier toe. Laat dit mengsel afkoelen in de koelkast.

Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden.

Leg een bakpapiertje op een bakplaat.

Neem een spuitzak, en zet er een stervormig mondje op. Doe wat van de puree in de zak, en spuit mooie toefjes op de bakplaat.

Zet ongeveer 25/30 minuten in de oven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s