Broodpudding met lemon curd – The Farmhouse Cookbook #P39challenge

Heei

Vandaag deel ik met jullie dit recept voor ‘broodpudding met lemon curd’. Hij komt uit het kookboek ‘The Farmhouse Cookbook’. Deze komt uit een engelse boerderij, en de recepten hebben ze ook met allemaal natuurlijke ingredienten gemaakt. Het is niet helemaal mijn kookstijl, maar ik vind het een prachtig vormgegeven boek met mooie foto’s. De kookstijl van de receptschrijvers is met meer room en vet (vlees).

Maar dit receptje vond ik echt niet erg om te maken. De ingredienten leken mij lekker, de foto zag er lekker uit… alleen, broodpudding? Die naam sprak me nou niet zo aan. Ik had nog nooit broodpudding gemaakt. Dus ik ging het gewoon maken, en lekker dat het was!

Voor 6 personen:

– 100 g rozijnen

– fijngeraspte schil van 1 kleine citroen, plus 1 el sap

– 1 klein, vers, ongesneden witbrood

– 50 g zachte boter

– 4 el zelfgemaakte of gekochte goede lemon curd

– 2.5 dl volle melk

– 2.5 dl slagroom

– 25 fijne kristalsuiker

– poedersuiker, voor de garnering

1. Laat de rozijnen minimaal 1 uur (het liefst een hele nacht) in het citroensap wellen, zodat ze zacht worden en het dap opnemen. Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd 7 sneetjes van 5 mm dikte van het brood, leg ze op elkaar en snijd de korstjes eraf. Bestrijk ze met flink wat boter en lemon curd en snijd elk sneetje in 4 driehoekjes.

2. Leg de helft van de driehoekjes in een lage ovenschaal (1.5 liter). Bestrooi met de helft van de rozijnen en leg de rest van de driehoekjes met de besmeerde kant naar boven dakpansgewijs op. Bestrooi met de rest van de rozijnen.

3. Meng de melk, slagroom, eieren, suiker en het citroensap, schenk over het brood en laat 5 minuten weken. Duw af en toe de bovenste laag terug in het vocht.

4. Zet de ovenschaal in een braadslee en vul de braadslee voor de helft met water dat net aan de kook is. Bak 30 minuten in de oven tot de pudding gerezen en goudbruin is. Haal uit de ovenen uit de braadslee. Laat een paar minuten rusten, bestrooi met poedersuiker en serveer warm, eventueel met wat extra slagroom.

Wat vonden we ervan?

We vonden het allemaal verrassend lekker. Wij hebben alleen 1 ding aangepast, we kochten een heerlijk witbrood met maanzaad erop, en hebben de korstjes er niet afgesneden. Maanzaad en citroen is echt een fantastische combinatie namelijk! Het brood is in de oven lekker zacht geworden, ik vind dit echt een aanrader. Leuk van de challenge, ik zou dit nooit uitkiezen, maar nu heb ik het gemaakt en zou ik het veel sneller uitkiezen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: