Brownie cookies met roomkaasglazuur

Heey,

Eigenlijk was mijn bedoeling om Red Velvet cookies te bakken. Je kent vast wel die prachtig rode taart, met witte roomkaaslaagjes ertussen en bovenop. Ik wilde graag rode koekjes maken, met roomkaasglazuur. Maar in het orginele Red Velvet recept, moet ook cacao. Ik had de hoeveelheid cacao niet zo goed ingeschat, dus het werd donker en smaakte naar chocola. Hoe veel bietensap ik er ook in deed, ze bleven gewoon de kleur van chocola. Jammer, maar de koekjes werden er niet minder lekker op. Ze zijn heerlijk! Een zachte, cakeachtige structuur met heerlijke vanille roomkaas topping. Wil je toch graag Red Velvet koekjes? Dan zou ik de hoeveelheid cacao verminderen, wees daar heel voorzichtig mee, begin met ene theelepel.

– 120 g boter

– 150 g donkerbruine basterdsuiker

– 1 zakje vanillesuiker

– 2 el bietensap (hoeft niet, is wel nodig als je red velvet koekjes wilt maken)

– 1 tl baking soda

– 180 g bloem

– 1 el suikerstroop

– 20 g cacao

– 0,5 tl citroensap

– snuf zout

– 80 g chocolade (mag alles zijn)

Voor de het roomkaasglazuur:

– 100 g roomkaas

– 60 g poedersuiker

– 1 tl vanille extract

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Mix de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker romig. Voeg een ei toe, een eidooier, het bietensap, de citroensap en de stroop. Mix goed door.

Hak de chocolade in stukjes. Mix de bloem, cacao, baking soda, zout en chocolade erdoor.

Maak hompjes koekjes op een bakplaat met bakpapier.

Zet 10 minuten in de oven.

Terwijl de koekjes in de oven staan, mix je de roomkaas met de poedersuiker en vanille extract tot een geheel.

Laat de koekjes een beetje afkoelen en besmeer ze met een dot zoete roomkaas.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s