Geitenkaas in walnootbrood met tijm en honing

Hee,

Voor dit fantastische brood was ik geïnspireerd door alle insta-filmpjes, waarbij ze een brood met camenbert erin maakten. Ziet er super leuk uit! Ik houd helaas niet van camenbert, maar een rond geitenkaasje vind ik echt heel lekker. Vooral in combinatie met honing, tijm en walnoten. Haal een lekker ongesneden walnootbrood bij de bakker, die zijn zo lekker!

Ingredienten voor 1 brood:

– 1 groot rond walnootbrood

– 1 rond geitenkaasje, palet cremeux (120 gram)

– 1 el tijm

– 2 el honing

– 2 el olijfolie

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Snijd een rondje in het midden van het brood ter grootte van het ronde geitenkaasje. Leg die erin. Snijd bijna sneden van het brood, maar net niet, zorg dat je hem net niet door zaagt. Doe dit in de breedte en de lengte, zodat het een ‘plukbrood’ word zoals op de foto.

Meng de tijm, honing en olijfolie in een een bakje met wat peper en zout. Smeer met een kwastje dit mengsel over het brood, en ook tussen de brood stukken in.

Zet ongeveer 15 minuten in de oven.

Snijd als ie goudbruin is gebakken en de kaas gesmolten, het randje van de geitenkaas af, zodat je kan zien of de kaas gesmolten is. Dip erin met het brood.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: